Ajankohtaisia tapahtumia suomen kielen hallintoalueella

Avoin neuvonpitokokous Uddevallassa asuville ruotsinsuomalaisille

Aika: Ke 20 lokakuuta klo 17:15-18:30

Paikka: Uddevallan kaupunginkirjasto

Asutko Uddevallassa ja sinulla on suomalaiset sukujuuret? Haluamme tavata juuri sinut! Onko sinulla tai perheenjäsenelläsi suomalaiset sukujuuret? Tiesitkö että suomen kieli on yksi kansallisista vähemmistökielistä ja siten osa ruotsalaista kulttuuriperintöä?

Uddevallan kunta kuuluu suomen kielen hallintoalueeseen. Kunnalla on sen mukaan velvollisuus tarjota suomenkielisiä lasten- ja vanhustenhuollon palveluja sekä palvella kuntalaisia suomeksi. Jotta kuntalaisilla olisi mahdollisuus osallistua kunnan toimintaan ja vaikuttaa heitä koskeviin asioihin, järjestää kunta avoimen neuvonpitokokouksen. Kokouksessa saat tietoa oikeuksistasi sekä saat mahdollisuuden esittää kysymyksiä kunnalle. Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittautuminen: 19. lokakuuta mennessä sähköpostitse anna.partanen@uddevalla.se tai puh. 0522-69 61 39.

Me jotka olemme paikalla: Vähemmistökonsulentti Anna Partanen, äidinkielenopettaja Jaana Järvitalo, kirjastonhoitaja Mervi Kalliainen Marklund, kunnallispolitikko ja kunnan edustaja suomen kielen hallintoalueen neuvonpitoryhmässä, Jarmo Uusitalo.

Suomenkielinen luku- ja keskustelupiiri

Aika: joka toinen keskiviikko klo 14:00-15:30, 27. lokakuuta alkaen

Paikka: Uddevallan kapunginkirjasto

Luemme lyhyitä tekstejä suomeksi sekä keskustelemme niistä kahvi- tai teekupin äärellä. Sinun ei tarvitse osata sujuvaa suomea voidaksesi osallistua. Voit myös tulla paikalle vain kuuntelemaan jos et halua tai pysty itse lukemaan.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Anna Partanen, puh. 0522 696139, anna.partanen@uddevalla.se ja Mervi Kalliainen Marklund, puh. 0522 696509, mervi.kalliainen@uddevalla.se

Kirjailijavierailu Anna Takanen (kieli: ruotsi)

Aika: Ke 3 marraskuuta klo 16:00-17:00

Paikka: Uddevallan kaupunginkirjasto

Ilmainen, mutta liput varattava etukäteen kirjastolta 20. lokakuuta alkaen, puh. 0522 696500.

Teatteriesitys "Sörjen som blev". (kieli: ruotsi)

Aika: Ke 3 marraskuuta klo 19:00-21:20

Paikka: Folkets hus, Uddevalla

Riksteatern esittää yhteistyössä helsinkiläisen teatterin Lilla Teatern sekä Östgötateatern kanssa. Lavalla Anna Takanen + muusikko / näyttelijä.

Olemme kaikki nähneet kuvia suomalaisista sotalapsista osoitelappu kaulassa. He, jotka tulivat Ruotsiin sodan aikana. Mutta keitä he olivat? Mitä he tunsivat? Ja miten heidän kokemuksensa vaikuttivat tuleviin sukupolviin? Anna Takasen isä oli yksi näistä suomalaisista sota-lapsista. "Sörjen som blev" vie meidät vaikuttavalle historialliselle matkalle. Intiimissä ja henkilökohtaisessa esityksessä hän paljastaa hellästi mutta tuskallisesti isänsä sukutarinan. Onko niin, että sota ei koskaan jätä ihmistä rauhaan? Esitys perustuu Anna Takasen kirjaan "Sörjen som blev", joka julkaistiin vuonna 2019.

Liput: Boka biljetter till Sörjen som blev (nortic.se)

Anna Partanen, +46 522‑69 61 39

Minoritetskonsulent