Digital marknadsföring, 30 YH-poäng

Distans, Halvfart, 12 veckor

Utvecklingen inom digital marknadsföring går snabbt både i befintliga distributionskanaler och i uppkommandet av nya. Att förstå hur företagets målgrupper använder sig av sökmotorer och hur de rör sig i sociala medier är idag ett av de viktigaste redskapen för att företag ska nå ut med sitt budskap och bli konkurrenskraftiga.

Digital marknadsföring

Utbildningen är på distans och halvfart för att du som studerande ska kunna kombinera arbete med dina studier. Du kan själv välja om du vill följa utbildningen på plats i Uddevalla, på distans i realtid eller i efterhand via inspelning.

Föreläsning sker en eftermiddag i veckan, som du kan följa i realtid eller i efterhand, när det passar dig. Därutöver består kursen av handledning, självstudier och inlämningsuppgifter.


Utbildningen ger dig kunskaper i digital marknadsföring för att kunna kommunicera varumärke och budskap på rätt sätt i rätt kanaler. Du lär dig att arbeta strategiskt och operativt med marknadsföring i sociala medier och på digitala plattformar.

Du får kunskaper om olika metoder och verktyg för mätning och uppföljning av aktiviteter med hjälp av SEO (Sökmotoroptimering) och SEM (Sökmotormarknadsföring). Genomgång i grunderna i video/bildproduktion och metoder för att skapa säljande innehåll på webben genom t.ex. storytelling och content marketing.

Kursen ingår i Yrkeshögskolan, är kostnadsfri och berättigad till CSN

Studietakt: Halvfart under 12 veckor
Kursperiod: Vecka 40-51, 2020
Behörighetskrav: Minst ett års arbetslivserfarenhet inom marknadsföring, kommunikation eller administration/sälj.
Ansökan: Ansökan stänger 14 september
Kontakt: ulrika.nojd-bergman@uddevalla.se, 0522-69 61 38
eller Joakim Nilsson, joakim.nilsson@uddevalla.se, 0522-69 61 28

Urval

Om det finns fler behöriga sökande till utbildningen än det finns platser när sista ansökningsdag passerat, görs ett urval.

Urvalsgrunder

Yrkeserfarenhet inom administration/sälj/marknad/kommunikation eller motsvarande.

I urvalet ges 2 poäng för varje ytterligare arbetsår utöver särskild behörighet (1 år).
Poäng ges för max 5 år (60 mån) = max 10p.

Poängen sammanställs i antagningslistan och rangordnas automatiskt tills alla platser är fyllda. Vid samma slutpoäng sker urval genom lottning.

Samtliga sökande får ett besked om de är antagna, har reservplacerats eller är obehöriga.


Kontakt

Funktionsbrevlåda Vuxenutbildningen,

Vuxenutbildningen@uddevalla.se

Telefon 0522-69 60 00