Uddevalla vuxenutbildning

Svets

Svets

Om du har erfarenhet från svetsning sedan tidigare eller om du är helt nybörjare och vill skaffa dig en yrkesutbildning inom området svets, ansök nu.

Utbildningen är individuellt anpassad. Det innebär att alla studerande inte läser exakt samma kurser eller lika många kurser. Dina tidigare erfarenheter inom svets blir avgörande för hur många och vilka kurser du kommer att läsa.

Om du är gravid eller har pacemaker rekommenderas du inte att söka denna utbildning.

Se våra filmer från utbildningen.

Planerad start höst 2022

Pågående utbildning 2021-08-30 – 2022-06-03

Studietakt

Heltidsstudier, 40 veckor.

Ansökan

Här gör du din ansökan 

Utbildningen startar under förutsättning att ekonomiska medel erhålles och att det blir ett tillräckligt antal studerande.

Dator

Du bör ha tillgång till dator och internet för att kunna följa utbildningen. Vissa delar av undervisningen kan komma att sändas digitalt.

Förkunskaper

Alla elever behöver visa att de har förutsättningar för att tillgodogöra sig utbildningen.
Elever som har betyg i svenska, svenska som andraspråk grundläggande och matematik grundläggande anses ha visat att de har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen. Övriga elever ska anmäla sig till kunskapsbedömning via webbansökan.

Upplägg

Utbildningen genomförs på eftermiddags- och kvällstid samt dagtid vissa veckor.

I utbildningen varvas teoretiska studier med arbetsplatsförlagt lärande ute på ett företag. Oregelbunden arbetstid kan förekomma då man följer sin handledares schema. Eftersom företagen kan finnas på orter utanför Uddevalla måste du som söker vara beredd att pendla dit. Ev. kostnader för resor till företagen betalar du själv.

Arbetsplatsförlagt lärande

Vi ser att det är en fördel om du har förslag på ett lämpligt företag där du vill göra din utbildningstid, sk APL, vilket betyder Arbets platsförlagt lärande. Det är en stor fördel om du har körkort, men inget krav för att gå utbildningen. Du ansvarar själv för att ta dig till APL-platsen.

Kostnader

Du betalar själv skyddsglasögon, svetshjälm, overall eller jacka/byxa, svetshandskar för MAG och TIG-svetsning, hörselskydd samt skyddsskor.
Skyddskläderna måste vara E märkta för skydd mot stänk av smält järn (E1-E3).
Detta köper du under första veckan av kursen. Total kostnad ca 3500 kr.

Du bekostar själv ev. resor till och från din APL-plats.

Kurslitteratur

Kurslitteratur får du låna på skolan.

Studiemedel

Utbildningen berättigar till studiemedel. Se information på www.csn.se.

CSN-period

2021-08-30 – 2022-01-14 = 20 veckor, 400 poäng
2022-01-17 – 2022-06-03 = 20 veckor, 400 poäng

Studie- och yrkesvägledning

Önskar du komma i kontakt med studie- och yrkesvägledare är du välkommen att kontakta dem via e-post eller telefon. För mer information och telefontider »

Kontakt

Funktionsbrevlåda Vuxenutbildningen,

Vuxenutbildningen@uddevalla.se

Telefon 0522-69 60 00