Uddevalla vuxenutbildning

Yrkesförare - Godstransporter

Yrkesförare

Yrkeschauffören - ett spännande och fritt arbete

Välkommen till ett spännande och varierande yrke med mycket goda chanser för jobb. Yrket har många olika inriktningar såsom: t.ex. fjärrtransporter, budbil, kranbil, distribution, farligt gods, entreprenad, specialtransporter och mycket mer.

En lastbilsförare är säkerhetsmedveten, ordningsam och van att möta många olika människor i sitt yrke.Är du en person som trivs med att vara i trafiken, gillar att hitta lösningar och är flexibel är detta ett yrke för dig!  


Start 17 januari 2022

Utbildningstid

2022-01-17 – 2022-10-23
(+ eventuell orkkurs på 2 veckor, 40 p. Detta är individuellt)

Studietakt

Heltidsstudier, 40 veckor.

Ansökan

Här gör du din ansökan 

Utbildningen startar under förutsättning att ekonomiska medel erhålles och att det blir ett tillräckligt antal studerande.

Bor du i en annan kommun?
Tag kontakt med din studie- och yrkeslärare i din hemkommun för att göra en individuell studieplan. Det är din hemkommun som avgör om du får studera i Uddevalla eller inte.

Dator

Du bör ha tillgång till dator och internet för att kunna följa utbildningen. Vissa delar av undervisningen kan komma att sändas digitalt.

Förkunskaper

Alla elever behöver visa att de har förutsättningar för att tillgodogöra sig utbildningen.
Elever som har betyg i svenska, svenska som andraspråk grundläggande och matematik grundläggande anses ha visat att de har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen. Övriga elever ska anmäla sig till en kunskapsbedömning via webbansökan.

Villkor

Du skall inneha B-körkort samt körkortstillstånd, klass 3. Körkortstillståndet skall skickas in tillsammans med ansökan med en kopia på ditt körkort. Är du under 21 år skall du alltid kontakta lärare i förväg för rådgivning.

Upplägg

I utbildningen varvar vi teorilektioner på skolan och praktiska övningar i lastbilen. Undervisning kan förekomma eftermiddag/kvällar och helger.

Arbetsplatsförlagt lärande

I samråd med skolan tilldelas en passande APL-plats för dig. Du ansvarar själv för att ta dig till APL-platsen. Inför APL kan alla elever att behöva visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Prov och uppkörning

Skolan kommer att betala för ett teoretiskt prov (lastbil och lastbil+släp) samt ett körprov (lastbil och lastbil+släp). Därtill ett teoretiskt yrkeskompetensprov. Om du behöver genomföra fler prov måste du betala för dessa själv.

Kostnader

Du bekostar själv dina böcker och ev. resor till och från din APL-plats samt läkarundersökning, körkortstillstånd, körkortstillverkning och skyddskläder och skor.

Studiemedel

Utbildningen berättigar till studiemedel. Se information på www.csn.se.

CSN-period

2022-01-17 – 2022-10-23 = 40 veckor, totalt 800 poäng
(+ eventuell orkkurs på 2 veckor, 40 p. Detta är individuellt) 

Studie- och yrkesvägledning

Önskar du komma i kontakt med studie- och yrkesvägledare är du välkommen att kontakta dem via e-post eller telefon. För mer information och telefontider »

Kontakt Lärare

Ulrika Karlsson /APL , 0522-69 58 92, ulrika.a.karlsson@uddevalla.se

Lars-Åke Lindén, 0522-69 83 45, lars-ake.linden@uddevalla.se

Bo-Inge Hult, 0522-69 63 36, bo-inge.hult@uddevalla.se

Vidar Olausson, 0522 - 69 78 35, vidar.olausson@uddevalla.se


Kontakt

Funktionsbrevlåda Vuxenutbildningen,

Vuxenutbildningen@uddevalla.se